x تبلیغات
sabte3

ثبت شرکت های دانش بنیان

 

شرایط لازم ثبت شرکت های دانش بنیان

یکی دیگر از انواع شرکت ها که می توان در ایران به ثبت رساند، شرکت دانش بنیان است. ثبت این شرکت نیز مانند باقی شرکت ها دارای قواعد و نکته های فراونی است که تصمیم داریم در این نوشته به صورت کلی برای شما بیان کنیم، تا بتوانید به راحتی برای ثبت شرکت خود برنامه ریزی کنید.

در ثبت شرکت دانش بنیان باید هر شرکت محصول تولیدی خود (اعم از کالا یا خدمات) را بر اساس یک پژوهش علمی و دانش جدید تولید و عرضه کنند. این شرکت ها باید با فعالیت خود موجب رشد اقتصادی کشور که بر پایه ی ایده ای علمی بنا شده است، شوند.

برای ثبت این گونه شرکت ها در ابتدا باید یک درخواست مبنی بر دانش بنیان شدن شرکت خود به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارسال کنید. بعد از اینکه کارشناسان مربوطه کلیه ی فرآیند های شرکت شما را بررسی کردند ، تصمیم خود را مبنی بر اعطای عنوان دانش بنیان به شرکت شما خواهند گرفت. در صورتی که با درخواست شما موافقت گردد می توانید از مزایای این گونه شرکت ها استفاده کنید. همچنین شما می توانید با وارد کردن ایمیل خود در قسمت پایین صفحه نسبت به دریافت مصوبات “کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان” اقدام کرده و شرایطی لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان و محدوده ی اختیارات این گونه شرکت ها را مطالعه کنید.

توجه داشته باشید که شرکت های دولتی، موسسات و نهادهای عمومی و غیردولتی و همچنین شرکت ها و موسساتی که بیش از ۵۰% مالکیت آنها برای بخش دولتی است نمی توانند خود را به عنوان یک سایت دانش بنیان به ثبت برسانند.

باید توجه داشت باشید که شرکت های دانش بنیان در پارک علم و فناوری هم باید عضو باشند. همچنین شرکت هایی که در این پارک مستقر هستند هم باید مراحل ارزیابی را طی کنند.

 

انواع شرکت های دانش بنیان

ثبت شرکت دانش بنیان از نظر نوع فعالیت به ۳ گروه تقسیم می شوند:

  1. شرکت های تولید کننده کالا و خدمات
  2. شرکت های نو پا
  3. شرکت های صنعتی

این شرکت ها باید حداکثر ۳ سال از تاسیسشان گذشته و شرایط زیر را دارا باشند.

کالای تولید شده توسط این گونه شرکت ها باید در حد نمونه آزمایشگاهی بوده و با هدف تولید و فروش عرضه نمایند. باید حداقل دو نفر کارمند به صورت پاره وقت داشته باشند که یک نفر آنها دارای تخصص در حوزه کالا و خدمات دانش بنیان باشد.

 

شرکت های تولیدی و صنعتی

این شرکت ها به صورت مراکز صنعتی و تولیدی و در قالب شرکتی فنی فعالیت می کنند که باید دارای یکی از شرایط زیر باشند:

  1. کل درآمد ناشی از فروش کالاها و خدمات دانش بنیان در یک سال مالی (به شرط درج در اظهارنامه مالیاتی) باید حداقل ۳ میلیون ریال و یا حداقل ۱۰% از درآمد کل سال مالی شرکت را تشکیل دهد. علاوه بر این برای حداقل ۳ نفر از کارکنان تمام وقت در ۶ ماه اخیر سابقه بیمه پرداخت شده باشد.
  2. ساخت تجهیزات و ایجاد فناوری دانش بنیان که شرکت از طریق آن به تولید کالا می پردازد حداقل ۵۰% از درآمد شرکت را که در اظهارنامه مالیاتی آورده شده، شامل شود.
  3. ساخت تجهیزات و ایجاد فناوری دانش بنیان در حد نمونه آزمایشگاهی ای که شرکت از طریق آن به تولید کالا می پردازد. همچنین شرکت باید دارای حداکثر ۳ سال سن و حداقل ۲ نیروی پاره وقت باشد.

 

ویژگی کالا در ثبت شرکت دانش بنیان

این کالاها به صورت کلی باید ۳ ویژگی اصلی را در خود داشته باشند:

  1. کالا ها باید دارای فناوری نسبتا پیشرفته ای باشند. به طوری که سطح پیچیدگی آنها در حدی باشد که نتوان به راحتی از آنها کپی برداری کرد.
  2. کالا ها باید در دست تولید باشند یا حداقل در حد نمونه ی آزمایشگاهی باشند که بتوان قابلیت فنی آنها را بررسی کرد. برای خدمات نیز وجود اسناد مربوط به فروش الزامی است.
  3. شرکت باید خود علم و دانش فنی طراحی و ساخت کالا و یا طراحی فرآیند خدمات را کسب کرده باشد.

نکته مهم: حضور هیات علمی در شرکت ها می تواند امتیاز مثبتی در هنگام ارزیابی شرکت های دانش بنیان داشته باشد.

 

در آخر اگر هنوز سوالی در مورد ثبت شرکت دانش بنیان دارید و یا می خواهید برای ثبت شرکتتان کمک بگیرید، به شما توصیه می کنیم به صحفه ارتباط با ما رفته و از کارشناسان برجسته ثبت ۳ مشورت بگیرید.

 

 

 

مزایا ثبت شرکت

 

چرا شرکتمان را به ثبت برسانیم؟

شاید مهمترین دلیلی که باعث می شود تصمیم به ثبت یک شرکت بگیریم، رسمی و قانونی کردن کار و تجارتیست که می خواهیم برای رسیدن به اهدافمان از آن استفاده کنیم. بعد از ثبت شرکت بر اساس روش های قانونی مربوطه، علاوه بر اینکه اعتبارمان بیشتر و اعتماد شرکت های دیگر بیشتر جلب می شود، از حمایت های دولت مثل وام های مناسب نیز بهره مند می شویم. از موارد دیگری که می تواند ما را مجاب به ثبت شرکت کند می توان به مواردی چون  امنیت شغلی بیشتر نسبت به کارهای شخصی، اعتبار پیدا کردن قرار دادهای بین شرکا، اخذ و اعطای نمایندگی شرکت های خارجی و مواردی از این دست اشاره کرد.

ثبت سه

مشکلات عدم ثبت شرکت

اگر تصمیم به ثبت شرکت نداریم، باید به خاطر داشته باشیم که طبق قانون، شرکتی که ثبت نشده باشد محکوم به ابطال است. البته باطل شدنی که در مقابل شخص ثالث به عنوان عذر پذیرفته نیست و باید به تعهداتی که به مشتری داده متعهد باشد. البته چون نوع تا شرکت وجود نداشته باشد، نمی توان از نوع آن صحب کرد، با این شرکت های ثبت نشده به مثابه شرکت های تضامنی برخورد خواهد شد و علاوه بر ادا کردن دین، باید طبق قانون، غرامت مشخصی را نیز بپردازد. از موارد دیگری که می تواند در ثبت نکردن شرکت برایمان ایجاد دردسر کند، محدود بود فعالیت شرکت است. به طور مثال تا وقتی شرکتی طبق قانون های مشخص ثبت نشود، نمی تواند در مناقصات و مزایدات شرکت کرده و سود خود را افزایش دهد. مواردی دیگر چون کم شدن سرعت و کیفیت کارها، عدم توان رقابت سالم، از دست دادن نمایشگاه های داخلی و خارجی و ناتوانی در دریافت نمایندگی خارجی از دیگر اثرات ثبت نکردن شرکت است.

ثبت شرکت با مسئولیت محدود

 یکی از انواع ثبت شرکت، ثبت شرکت با مسئولیت محدود است. این نوع از ثبت، متشکل از ۲ و یا چند شریک است و می تواند گزینه ی مناسبی برای افرادی باشد که سرمایه چندان زیادی ندارند. شرکت های مسئولیت محدود نیازی به شرکت در مناقصات ندارند و می توانند برای افرادی که می خواهند در زمینه هایی نظیر خرید و فروش، صادرات و واردات، مواد غذایی و یا لوازم آرایشی و بهداشتی فعالیت داشته باشند گزینه ی مناسبی باشند. در این نوع شرکت ها سرمایه به سهام و یا قطعات سهام تبدیل نمی شود و شرکا تنها به میزان سرمایه ای که وارد شرکت کرده اند در برابر ضرر و زیان های شرکت متعهد هستند. برای مثال اگر شرکتی با مسئولیت محدود که شما یکی از شرکای آن هستید دچار ورشکستگی شود طلبکاران تنها می توانند به میزان سرمایه ای که شما وارد شرکت کرده اید به مطالبات مالی خود برسند.

در نام این گونه شرکت ها باید عبارت مسئولیت محدود ذکر شود و همچنین نباید نام هیچ یک از شرکا در اسم شرکت به کار برود. در غیر این صورت آن شریک حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را نسبت به افراد دیگر خواهد داشت.

نکاتی تکمیلی درباره شرکت با مسئولیت محدود

  1. در شرکت های با مسئولیت محدود سرمایه باید در اختیار مدیرعامل شرکت قرار بگیرد و او باید اقرار به دریافت این سرمایه داشته باشد. برای این کار نیازی به گواهی بانکی نیست.
  2. در این نوع شرکت ها مدیران می توانند تا مدت نامحدودی در سمت خود باقی بمانند مگر اینکه در اساسنامه ی شرکت برای آن ها مدت مشخصی تعیین شود.
  3. در این شرکت ها مجمع عمومی توسط هیئت نظارت مشخص خواهد شد و این در شرایطی است که تعداد شرکا بیشتر از ۱۲ نفر باشد.
  4. در این شرکتها، برای مدیریت می توانند از بین شرکا و یا از خارج فردی را انتخاب کنند.
  5. در اینگونه شرکت ها حق رای بر اساس میزان سرمایه مشخص می شود.
  6. تقویم سهم الشرکه در شرکت های با مسئولیت محدود به وسیله ی شرکا انجام می شود و آن ها در برابر این کار مسئول هستند.

 

مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود توسط موسسه

  1. دریافت مشاوره
  2. انعقاد قرارداد
  3. تهیه مدارک مورد نیاز
  4. امضاء اساسنامه و فرم های مربوطه
  5. گذراندن مراحل اداری در اداره ثبت شرکت ها که حدود ۲۰ الی ۴۰ روز به طول می انجامد.
  6. آماده سازی مدارک و تحویل به مشتری

 

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

  1. دو برگ تقاضانامه
  2. دو برگ شرکت نامه
  3. دو جلد اساسنامه
  4. فتوکپی شناسنامه برابر اصل شرکاء
  5. کارت ملی برابر اصل شرکاء
  6. صورت جلسه مجمع عمومی مؤسسین و هیئت مدیره
  7. گواهی عدم سوءپیشینه هیت مدیره و مدیرعامل

در آخر اگر تمایل دارید بیشتر درباره ثبت شرکت با مسئولیت محدود اطلاع پیدا کنید می توانید در صفحه ثبت شرکت با مسئولیت محدود به صورت کامل هر آنچیزی که لازم دارید را بدست بیاورید.

 

انتخاب نام شرکت

 انتخاب نام شرکت شاید یکی از سخت ترین و البته مهم ترین فاکتورهایی است که باید حتما قبل از ثبت شرکت روی آن فکر کنیم. انتخابی که نقش بسیار مهمی در تجارتمان بازی خواهد کرد. مخصوصا که امروزه به دلیل زیاد شدن شرکت ها انتخاب اسم مناسب برای آن ها بیش از پیش سخت شده و پر از نکات ریز و درشتی است که می تواند در انتخابمان تاثیر گذار باشد. در زیر بیشتر این نکات را آورده ایم. علاوه بر آن نام هایی که می تواند ایده های زیادی در اختیارمان قرار دهد نیز آورده شده است. البته بهترین کار صحبت با کارشناسان خبره موسسه است که می تواند زمان صرف شده برای ثبت شرکت را برایمان بسیار کاهش دهد.

محدودیت های پیش روی انتخاب نام شرکت

در زیر تعدادی از این محدودیت ها را توضیح داده ایم که می تواند کمک بسیار بزرگی برایمان باشد.

  1. اسم شرکت باید دارای ۳ سیلاب باشد. البته می توانیم اسمی ۲ سیلابی نیز برای شرکت خود انتخاب کنیم ولی شرطش این است که در اداره ی ثبت شرکت ها ثبت نشده باشد.
  2. اسم شرکت باید دارای معنی و ریشه ای فارسی و موجود در یکی از لغتنامه های معتبر فارسی باشد. البته برخی اسامی مانند رویال، پرشین، برنیس و همچنین کلمه ی ایران علارغم اینکه در فرهنگ لغات دهخدا آمده اند قابل استفاده در نام شرکت نیستند.
  3. اسم هایی مانند تل ، کو ، تکنیک که ریشه ای بیگانه دارند قابل ثبت در نام شرکت نیستند.
  4. کلماتی مانند:بازرگانی، مهندسی گروه و خدماتی قابل ثبت به عنوان اسم شرکت نیستند.
  5. اعداد تنها می توانند به صورت حروف در اسم شرکت استفاده شوند.
  6. کلمه ی پترو را در اول و کلمه ی مهر را در آخر اسم شرکت نمی توان انتخاب کرد.
  7. ترکیب ۲ کلمه ی فارسی نباید تداعی کننده ی یک واژه ی بیگانه باشد.
  8. اگر فرق اسم انتخابی و اسم ثبت شده تنها در پسوند جمع (ان ، ون ، ین ، ها و یا جمع مکسر) باشد، قابل ثبت نمی باشد.
  9. کلمات توصیفی مانند: نوین، برتر و برترین در نام شرکت قابل ثبت نمی باشند.

 

برای اطلاع از هزینه ها و مراحل انتخاب نام شرکت کافیست تماس و صحبت کوتاهی با  سرکار خانم کیانی: ۰۹۱۲۹۲۸۵۸۷۲  و سرکار خانم کاظمی: ۰۹۱۲۹۲۸۵۸۷۳ داشته باشید.

 

اسامی پیشنهادی برای ثبت شرکت

هنوز اگر دقیق نمی دانید برای شرکت خود چه اسمی انتخاب کنید ما برای شما دو پیشنهاد داریم. هم می توانید روی عکس های زیر که در آن اسامی مختلفی نوشته شده و می تواند کمک خوبی برای شما باشد، کلیک کنید و هم می توانید با خواندن مقاله های دستورالعمل اجرایی انتخاب اسم و اسم های غیر قابل ثبت اطلاعات خود را در مورد انتخاب اسم کامل تر کنید و با نکات جزئی و ریز آن آشنا شوید.

 

نام های پیشنهادی برای ثبت شرکت

 

توضیحات انتخاب اسم مناسب شرکت

 

 

در آخرین مرحله بد نیست از کارشناسانی که سال هاست در زمینه ثبت شرکت فعالیت می کنند نیز کمک بگیرید. برای تماس با مشاوران ثبت ۳ می توانید سری به صفحه ارتباط با ما بزنید

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد